Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
15.100 Ft
Menny.:db

HARZO-3 Struktúr bevonat [10 kg]

Ár:
15.100 Ft
Kiszerelés: 10 kg
Cikkszám: 2021012909
Gyártó: HARZO
Menny.:db

Leírás

 

Könnyed, puha tulajdonsága lehetővé teszi a különféle dekorációs megoldásokat, falon, padlón, mennyezeten, de bármilyen fogadóképes felületen, mint pl. a csempe, üveg kerámia, stb. Sokoldalúságát mutatja, hogy még az eltört cserepet, vázát, udvari dekorációkat jó eredménnyel lehet vele javítani, megragasztani.
(Ezért a maradékot nem szabad idejekorán kidobni.)

Nagyon sima felületeket, pl. üveg, csempe érdemes HARZO T16 alapozóval előkészíteni a csúszás elkerülése végett. Az anyag felhordása festő hengerrel történik, majd szinte bármivel tovább mintázható. Nagyobb felületeken leginkább enyhén meghajlított rozsdamentes glettvas ajánlott, de lehet különféle festő henger, ecset, spakli.

Lehetőség szerint nem kell hígítani, mert gyárilag a legoptimálisabb állagra van keverve!
Bármilyen vízzel hígítható színezővel színezhető. A nagy páraáteresztő képességének köszönhetően, műemlékek restaurálására is kiválóan alkalmas.

Felhordás előtt a felület megtisztítása, illetve a leváló részek eltávolítása szükséges.
Száradási ideje, optimális körülmények között cca. 3-6 óra. Alapozója a HARZO Alap mélyalapozó.

Bővebb információ:

Kiszerelések: 3 kg, 6 kg, 10 kg, 20 kg

Kiadóssága:

kb. 1 kg / 1 m2 / réteg

Kérdezz felelek:

Miért 3 a HARZO-3?

Mert a termék 3 különböző feladatra képes egyszeri felhordással. Takar, színez és textúrát képez.

Milyen textúrák képezhetők?

Bármilyenek! A HARZO-3 egy tejföl sűrűségű anyag, melyet a falra felhordva különböző szerszámokkal a saját ízlésvilágunknak megfelelően tudunk megformázni.

Hogyan kell előkészíteni a felületet?

Ami nagyon fontos, a pormentesség és a lekívánkozó részek eltávolítása.
Mivel az anyagnak vastagsága van, ezért az alapfelületnek nem kell teljesen simának lennie. Elhagyható a többszöri glettelés és csiszolás. Egy durván leglettelt felület már éppen megfelel, ám a HARZO Alap mélyalapozó használata elengedhetetlen!!!

Milyen felületekre hordható fel a termék?

A HARZO-3 szinte bármilyen, falazásra használt termékre felhordható. Nem probléma, hogy régi festék vagy tapéta van a falon, Arra is használható, csak a fentiek szerint legyen előkészítve. Ezenkívül alkalmazható gipszkartonra, pozdorjára és egyéb felületekre is.

Ami még fontos! Nikotinnal szennyezett felületeken, megfelelő nikotinellenes festéket kell használni a HARZO 3 előtt, mert a nikotin minden rétegen át fog ütni, akár hányszor vonjuk be a felületet.

Ez vonatkozik a rozsda, jód, olaj vagy egyéb eltávolíthatatlan szennyeződésre, de ne nikotin festéket, hanem fehér színű akril bázisú oldószeres spray-t használjunk. Lehetőleg csak a szennyeződést fújjuk be.

Milyen színekben kapható?

A HARZO-3 termékek 154 gyári színben rendelhetők, de miután bármilyen vizes bázisú színezőpasztával könnyen színezhetők, így a festés helyszínén ezektől eltérő színek is elkészíthetők.

A masszaanyag fehér, ezért igazán sötét színeket nem lehet elérni vele, csak, ha átfestjük a kívánt sötét színnel. Mindemellett ajánlatos a kívánt szín irányába a HARZO 3-at is megszínezni.

Mosható az anyag?

A HARZO-3 önmagában nem mosható, ám HARZO-Fallazúrral átvonva igen.

A HARZO-3 termék fokozott páraáteresztő képességgel rendelkezik, a KERMI vizsgálatai szerint 252 g párát enged át négyzetméterenként egy nap alatt. Ez egy kiemelkedő érték, melyet csak nagyon kevés festék tud biztosítani.